2006-os évre tervezett aktivitásaink

 1. A 2006-os évben az Ész & Egészség Polgári Társulás tovább folytatja a kutatások támogatását az orvosi egytemen belül a "Biológiailag hatékony természetes flavonoidok és érvényesülésük az orvostudományban" tervezeten keresztül:

  Podporíme Támogatjuk a pozsonyi Komensky Egyetem Orvosi Karának Orvosi Kémia, Biokémia és Klinikai Biokémia Intézetének kutatómunkáját a klinikai munkahelyekkel karöltve (megbízott Prof. Ing. Z. Ďuračková, PhD.):

  1. Az pozsonyi Komensky Orvosi Egyetem Ortopédiai Klinikájával (elöljáró Prof. MUDr. J. Vojtašák, CSc.) a következő témában: A borókafenyő kérgéből nyert természetes flavonoid a "Pycnogenol" hatása az oszteoartritiszben szenvedö betegek klinikai állapotára és a kiválasztott biokémiai mutatókra (vérzsír profil, antioxidáns állapot, gyulladásos mutatók) (50 000.- SK).

  2. A pozsonyi Komensky Orvosi Egyetem II. Nőgyógyászati és Szülészeti Klinikájával (elöljáró Prof. MUDr. K. Holomáň CSc.) a következő témában: A flavonoidok (Pycnogenol) hatása a változókori tünetekre. A betegeknél az általános kivizsgáláson kívül átlagon felüli kivizsgálásokat is elvégeznek a civilizációs betegségek rizikós faktorait figyelembe véve (vérzsír profil, antioxidáns állapot, érelmeszesedés rizikó tényezői) (a támogatás összege a polgári társulás bevételeitöl függ),

  3. A pozsonyi Komensky Orvosi Egyetem Belgyógyászati Klinikájával (elöljáró Prof. MUDr. V. Bada, CSc.) a következő területen: A vérlemezkék működésének kutatása a cukorbetegeknél és befolyásolásuk lehetőségei ( a támogatás összege a polgári társulás bevételeitöl függ)

  4. A pozsonyi Komensky Orvosi Egyetem Urológiai Klinikájával (elöljáró Prof. MUDr. J. Breza, DrSc. ) a következő területen: Az erektil dysfunkció befolyásolása természetes polifenol angyagokkal (a támogatás összege a polgári társulás bevételeitöl függ)

  5. A pozsonyi Komensky Orvosi Egyetem Gyermekpszichiátriai Klinikájával (elöljáró Doc. MUDr. I. Škodáček CSc.) az ADHD területén végzett kutatások és kapcsolatuk a nehézfémek metabolizmusával (a támogatás összege a polgári társulás bevételeitöl függ)

  6. A pozsonyi Komensky Orvosi Egyetem II. számú Gyermekklinikájával (elöljáró Prof. MUDr. L. Kovács DrSc.), a következő területen: A gyermekkori Crohn betegség és lehetséges befolyásolása természetes flavonoidokkal (a támogatás összege a polgári társulás bevételeitöl függ)

 2. Infromációs szemináriumokat szervezünk, amelyeken informáljuk Önöket az általunk támogatott tervezetek eredményeiről és a legújabb eredmények mindennapi használatáról.

  A tervezett szeminárok időrendje internetes odlalunkon lesz megtalálható.

  1. Érdeklödő csoportok számára elöadásokat szervezünk különböző témákkal és egy közös nevezővel: Mik a "civilizációs" betegségek és hogy védekezzünk ellenük.

 3. Egy kidolgozott tervezet alapján szeretnénk kiépíteni egy kimagasló felszereltségü magánrendelőt, amely átlagon felüli egészségügyi szolgáltatást nyújtana a fővároson kívüli gyermekek részére is. Eme tervezet támogatásával lehetőség nyílik áltagon felüli szolgáltatást nyújtani a fövároson kívüli betegek részére is. A tervezet keretén belül szeretnénk vásárolni olyan diagnosztikai gépeket, amelyek segítenének megközelíteni az egészségügyi ellátást a fővárosiéhoz hasonlóra.

  1. Ebben a szellemben vásárolunk egy EchoScreen gépet, amely az otoakusztikus emissziók mérésére szolgál, amellyel az újszülöttek, gyermekek és felnőttek hallását fogjuk vizsgálni. Ilyen műszert egyenlőre csak a klinikákon használnak. Az újszülöttkori hallászavarok korai diagnosztizálása meggyorsítja a kezelésüket és az egyének társadalomba való mielőbbi csatlakozását (195 000.- SK).

Az oldal elejére